Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014

Ελλάς, το μεγαλείο σου, βασίλεμα…ΕΧΕΙ!

Ελλάς, το μεγαλείο σου, βασίλεμα…ΕΧΕΙ! 
   Έκανα το σφάλμα να καθήσω για λίγα λεπτά στην τηλεχαύνωση, και κόντεψαν να πέσουν και τα υπόλοιπα μαλλιά μου, όσα δεν έχουν πέσει από όσα άκουγα τόσα χρόνια και δεν τα καταλάβαινα. Εκείνα, τα καταλάβαιναν και ‘’αποχωρούσαν’’ σταδιακά  σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
    Μια ενημερωτική (?) εκπομπή, είχε σαν θέμα τα τέλη κυκλοφορίας, το ‘’πέσιμο’’ του συστήματος TAXIS, την απεργία των εφοριακών, την κατάθεση πινακίδων, όλα αυτά τέλος πάντων, τα εντελώς επίκαιρα.
    Όλοι μας ξέρουμε, όσοι έχουμε αυτοκίνητα, ότι μέχρι το τέλος κάθε χρόνου, πρέπει να πληρώσουμε τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους, ή να καταθέσουμε τις πινακίδες, εάν αυτό κρίνουμε ότι πρέπει να κάνουμε.
    Με βάση τα οικονομικά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια ( και εξακολουθούν να ‘’διαμορφώνονται’’ ) μεγάλο μέρος συμπατριωτών μας ( και όχι ‘’συμπολιτών’’, άσχετοι! ) δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε αυτή την οικονομική υποχρέωση. Αυτά είναι τα πρωτογενή στοιχεία.
    Εδώ λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα, και οι…..αρμόδιοι φροντίζουν να τα κάνουν δυσκολώτερα, ρίχνοντας και λίγο από το πιπέρι της παράνοιας. Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι λοιπόν.
    Ο καθένας από εμάς ξέρει και έχει αποφασίσει από μέρες τώρα, εάν θα πληρώσει τα τέλη ή εάν θα καταθέσει τις πινακίδες του, ή εαν θα κυκλοφορεί με το αυτοκίνητο χωρίς να τα έχει πληρώσει και ο…θεός βοηθός. Οι μέρες πέρασαν, ο χρόνος τελείωσε, και ακόμα το σκέφτονται για το τι από τα τρία θα κάνουν. Λες και περιμένουν να πέσουν λεφτά από τον ουρανό, ή να βοηθήσει ο μπάρμπας από την Αμερική, όπως κάποτε. Οι μέρες περνούν, και την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΓΑΣΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ συνωστίζονται ( πού είσαι, Ρεπούση, σε έσκισα ! ) στις Εφορίες για τα περαιτέρω. Και δουλειά δεν γίνεται, γιατί αφ’ ενός είναι πολλοί, και  αφ’ ετέρου γιατί το σύστημα δουλεύει…Ελληνικά !
    Ποιος φταίει για αυτό ? Οι υπεύθυνοι πάλι ? Καλά, συμφωνούμε ότι δεν ξέρουν τι τους γίνεται, όπως θα δούμε και παρακάτω, αλλά για την δεδομένη περίπτωση, ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ.
    Φταίνε οι συνωστιζόμενοι, που μαζεύονται σαν τα τσαμπιά σταφύλια, περιμένοντας τι ? Το θαύμα ? Μπορούσαν να πάνε λίγες μέρες νωρίτερα, και να κάνουν αυτό που επέλεξαν. Πάλι ‘’όταν φτάνει το αυγό στον κώλο’’ ? Παλιά δουλειά !
    Διαμαρτύρονται τώρα, γιατί οι υπάλληλοι δεν εξυπηρετούν, και γιατί ‘’πέφτει’’ το σύστημα. Τώρα, ‘’πέφτει’’ ή ‘’το πέφτουν’’ είναι ένα ακόμα θέμα για συζήτηση. Πάντα, όταν υπάρχει περισσότερη από την δουλειά ρουτίνας, αυτό το ρημάδι το σύστημα….’’πέφτει’’! Μας πείθει ?
    Με αυτά τα δεδομένα, αρχίζουν οι άναρθρες κραυγές αγωνίας και απόγνωσης, από όλους αυτούς που ‘’δεν πρόλαβαν’’, λες και πήγαιναν να προλάβουν το τραίνο… Και έρχονται οι καλοί μας υπεύθυνοι, που πρέπει να επέμβουν, και δίνουν την συνηθισμένη λύση, ως ‘’από μηχανής θεοί’’. ΠΑΡΑΤΑΣΗ !
    Εδώ λοιπόν, αρχίζει το τραγελαφικό του κράτους – οπερέτα στο οποίο ζούμε. Και δεν είναι αποτέλεσμα της κρίσης αυτό, γιατί γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίζει να γίνεται, όσο υπάρχουν ηλίθιοι σε υπεύθυνες θέσεις. Και πάντα θα υπάρχουν.
    Πρώτο θέμα. Γιατί ΠΑΡΑΤΑΣΗ ? Τα χρονικά περιθώρια δεν είναι δεδομένα ? Μήπως πρόκειται για αγώνα μπάσκετ που έληξε ισόπαλος ? Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΗΞΕ ! Άς υπάρξουν οι προβλεπόμενες επιπτώσεις, την επόμενη φορά θα είναι εμπρόθεσμοι. Μόνον έτσι θα μάθουν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, και να τελειώνουμε πια με αυτές τις… παρατάσεις !
    Βλέπετε ότι γράφω ‘’τους’’ και όχι ‘’μας’’, όπως θα ήταν το σωστό. Επιτρέψτε μου να αυτοεξαιρεθώ, γιατί εγώ τουλάχιστον τηρώ τις προθεσμίες και οι όποιες ενέργειες μου, είναι μέσα σε αυτές.
    Πάει καλά… την έκαναν πάλι οι… υπεύθυνοι την δουλειά τους και έδωσαν…λύση ! Παράταση!
Παράταση όμως σε τι ? Σε αυτά που έχουν να ‘’αρμέξουν’’ και πάλι από τους πολίτες. Παράταση στην πληρωμή των ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
    Δεύτερο θέμα. Και η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ? Εκεί δεν δίνεται παράταση, εφ’ όσον μπήκε το 2014, όποιος θέλει να καταθέσει τις πινακίδες, θα πληρώσει πρώτα και τα τέλη του 2014, μια και μπήκαμε σε αυτό. Είπατε τίποτα? γιατί δεν άκουσα !
    Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Μιλάμε για τις δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Αυτά, ακόμα και η παιδική λογική, λέει ότι ‘’πάνε πακέτο’’. Η λογική των …υπευθύνων όμως, ακολουθεί τις ακολουθίες του Fibonacci σε συνδιασμό με την ευθεία Gaucy και τον κύκλο  του Euler. Πιάσε το αυγό και κούρεψτο, δηλαδή !
    Και βέβαια, η ηλιθιότητα δικαιολογεί πλήρως τις διαμαρτυρίες του κόσμου, που λέει ‘’μα είναι το ίδιο πράγμα, απολύτως συναφή μεταξύ τους’’.

    Με αυτά λοιπόν και με όλες τις ‘’ιστορίες καθημερινής τρέλλλλας’’ που συμβαίνουν, μόνο σε ένα συμπέρασμα μπορούμε να καταλήξουμε . Στο ΄΄ΕΛΛΑΣ, ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ , ΒΑΣΙΛΕΜΑ ΕΧΕΙ!’’