Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ

    Πρίν από δύο χρόνια περίπου, απηυδισμένος από τις επικρατούσες τότε συνθήκες εισόδου των εα αξιωματικών και των προστατευομένων μελών τους στα Στρατιωτικά Πρατήρια, τα ΚΑΑΥ και τις Λέσχες Αξιωματικών, και έχοντας μια αρκετά μεγάλη εμπειρία επί του θέματος, σε τοπικό επίπεδο ( Γ΄Σώμα Στρατού ), πρότεινα την καθιέρωση και έκδοση κεντρικά από την ΕΑΑΣ ή το ΓΕΣ ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ για τα παραπάνω, για τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών των εα αλλά και εε αξιωματικών.
    Δεν θέλω να μειώσω και άλλες ανάλογες προτάσεις που έγιναν, πρίν ή και μετά την δική μου, από συναδέλφους ή και Συνδέσμους, που και αυτές συνέβαλαν σημαντικά.
    Μετά από δύο χρόνια, και πάμπολλες φαντάζομαι συναντήσεις και διαβουλεύσεις των αρμοδίων, καταλήξαμε στο τέλος του 2013 στην έκδοση επιτέλους αυτού του επίμαχου δελτίου εισόδου, αλλά μόνον για τα ΚΑΑΥ και τα Στρατιωτικά Πρατήρια.
    Στην απόφαση για την έκδοσή του, εκτός από την καλή θέληση της Στρατιωτικής Ιεραρχίας και την αποδοχή του αιτήματος,  συνετέλεσαν , χωρίς να το θέλουν, και οι ακολουθούμενες τακτικές από τους Σχηματισμούς, που διέφεραν ριζικά μεταξύ τους, και μόνον προβλήματα και δυσμενή σχόλια δημιουργούσαν.
    Τέλος πάντων, αυτά ανήκουν στο παρελθόν και σήμερα ισχύει αυτό το ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ για τα ΚΑΑΥ και τα ΣΠ, το οποίο , κατόπιν εξουσιοδοτήσεως του ΓΕΣ, εκδίδεται από την ΕΑΑΣ.
    Το Γ΄Σώμα Στρατού, έχει εκδώσει μια πλήρη διαταγή, που περιγράφει λεπτομερώς τις ενέργειες, αρμοδιότητες, δικαιολογητικά κτλ που απαιτούνται ( Φ.449/31/31663/Σ.3033/5 ΙΟΥΝ 14/Γ΄ΣΣ/Β΄ΚΛΑΔΟΣ/ΔΠΣ ) και φαντάζομαι ότι το ίδιο θα έχουν κάνει και οι υπόλοιποι Σχηματισμοί για τη ΖΕ τους.
    Πρίν από λίγο καιρό, εξέφρασα την άποψή μου, ότι ναι μεν είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, αλλά υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που πρέπει, πάντα με καλή διάθεση και συνεργασία και χωρίς να παραβιάζουν οποιαδήποτε δικαιώματα άλλων, να ρυθμισθούν.
    Το πρώτο ( και ευκολώτερο ) θέμα για ρύθμιση, είναι η πολύ μεγάλη καθυστέρηση εκδόσεως των δελτίων από την ΕΑΑΣ, πάνω από δύο μήνες, με το αιτιολογικό ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΧΑΡΤΙ για την έκδοση.
    Αυτό το επιχείρημα, εάν ισχύει, δεν μου φαίνεται και πολύ σοβαρό. Πόσο μεγάλος κόπος και διαδικασίες χρειάζονται για την προμήθεια αυτού του χαρτιού ? Τέλος πάντων, έχοντας απεριόριστη εμπιστοσύνη στην διοικηση της ΕΑΑΣ, πιστεύω ότι ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ το πρόβλημα θα λυθεί, εάν δεν έχει ήδη λυθεί μέχρι σήμερα.
    Υπόψη ότι αυτά τα δελτία, πολλοί συνάδελφοι τα χρειάζονται οπωσδήποτε, ( αυτοί που τα έχουν ζητήσει ) για την είσοδο των μελών της οικογενείας τους, τώρα στην καλοκαιρινή περίοδο, όπου κάποιοι καταφέρνουν να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές σε τόπους όπου υπάρχουν ΚΑΑΥ και ΣΠ.
    Ένα σημαντικό βήμα επί του θέματος, θα ήταν η εξουσιοδότηση των Παραρτημάτων της ΕΑΑΣ, για την έκδοση αυτών των δελτίων, για συντόμευση διαδικασιών και μείωση της γραφειοκρατίας.
    Το κυριώτερο όμως θέμα που μένει να ρυθμισθεί, είναι να συμπεριληφθούν και οι Λέσχες Αξιωματικών στο συγκεκριμένο δελτίο, αφού είναι ευνόητο ότι οι εα αξιωματικοί και τα μέλη των οικογενειών τους, έχουν το δικαίωμα εισόδου και στις Λέσχες Αξιωματικών.
    Σήμερα, για την είσοδο στις Λέσχες, ισχύει ένα άλλο δελτίο, για τους ΙΔΙΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, που εκδίδεται από τους Σχηματισμούς, όπως διαπίστωσα από έρευνα που έκανα σε τοπικό επίπεδο.
Ηλίου φαεινότερο είναι, ότι αυτά τα δύο δελτία, θα μπορούσαν να είναι ένα και μοναδικό.
    Αυτό που διαπίστωσα, είναι ότι υπάρχει κάποιο μικρό κώλυμα στο να συμπεριληφθούν και οι Λέσχες στο ίδιο δελτίο, το οποίο όμως εκτιμώ ότι μπορεί να παρακαμφθεί αρκετά εύκολα. Οφείλεται στην ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΕΝΗ εφαρμογή κάποιων διαταγών που ισχύουν. Περισσότερα, μόνον προφορικά.
    Οι συγκεκριμένες προτάσεις μου, απευθύνονται κυρίως προς την ΕΑΑΣ, αλλά και προς άλλους αρμοδίους που ξέρω πολύ καλά ότι θα τις διαβάσουν.

    Ευελπιστώ οτι με την καλή θέληση των αρμοδίων, και οπωσδήποτε με την πρωτοβουλία της ΕΑΑΣ, και αυτό το θέμα θα λυθεί, επ’ ωφελεία των συναδέλφων, αλλά και της δίκαιης αντιμετώπισης του θέματος.