Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα προς τους υποψηφίους των εκλογών της ΕΑΑΣ.Ανδρέας Μελεζιάδης
    Αγαπητοί μου συνάδελφοι και φίλοι, που αποφασίσατε να «εκτεθείτε» στην γνώμη και ψήφο των συναδέλφων προς το άτομό σας.
    Από την αρχή της προεκλογικής μας περιόδου, όπως νομίζω πως είχα υποχρέωση, πρόβαλα στο μπλόκ όλα όσα μου στείλατε, χωρίς καμία εξαίρεση ή τροποποίηση. Αυτό έπρεπε να κάνω.
    Όλοι ανεξαιρέτως, προτρέψατε τους συναδέλφους μας, να «σηκωθούν από τον καναπέ» και να πάνε να ψηφίσουν, και αναλύσατε πολύ σωστά τους λόγους που πρέπει να το κάνουν. Και σε αυτό συμφωνώ.
    Επειδή έχω τον τρόπο ( το μπλόκ ΡΟΥΚΟΥΜΟΥΚΟΥ δηλαδή), αλλά και επειδή δεν είχα, δεν έχω και ούτε πρόκειται να έχω φιλοδοξίες  σε θέσεις ΔΣ της ΕΑΑΣ ή παραρτημάτων της, χωρίς δισταγμό θέλω να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς μου .
    Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή, και κάποιοι από εσάς θα «βγούν» κάποιοι άλλοι όχι. Φυσικό επακόλουθο. Έτσι γίνεται στις εκλογές. Το θέμα μας όμως, είναι Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ !
    Όλοι σας ανεξαιρέτως, τονίσατε την ανάγκη ΕΝΟΤΗΤΑΣ του συνόλου των εα αξκών, και αυτό είναι φυσικά αναγκαίο και απαραίτητο, για να έχουμε ισχυρή φωνή ώστε να διεκδικούμε τα δίκαια δικαιώματά μας με σθένος, πάντα μέσω της ΕΑΑΣ.
    Όμως, η ΕΝΟΤΗΤΑ ξεκινάει από μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο ! Είναι ανθρώπινο, κάποιοι να μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα με κάποιους, και με κάποιους άλλους πάλι, καθόλου. Επόμενο είναι.  Και, δυστυχώς, υπήρξαν τέτοια θέματα στο παρελθόν. Διαφορές απόψεων, εγωισμοί, άλλες επιδιώξεις, επέδρασαν δυσμενώς στην όλη είκονα και μας προβλημάτισαν. Δεν υπάρχουν παρατάξεις με ξεχωριστά ψηφοδέλτια, ώστε να εκλεγεί μία «παράταξη» και φυσικά να υπάρχει κατ’ ακολουθία και η «αντιπολίτευση».   Και πολύ σωστά δεν υπάρχουν παρατάξεις, Αυτά, είναι για τους πολιτικούς, και ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. Όποιος θέλει να γίνει, δικαίωμά του, και ας γίνει, με ό τι αυτό συνεπάγεται.
    Είναι επόμενο λοιπόν, την 20ηΦεβρουαρίου να έχουμε ένα ΔΣ με διαφορές και συμφωνίες απόψεων, με καλές ή κακές προοπτικές συνεργασίας, και με συμπάθειες ή και αντιπάθειες ενδεχομένως. Και αυτό ανθρώπινο.
    Σε αυτό λοιπόν το σημείο, ΟΛΟΙ πρέπει να αναλογιστείτε, ότι σας εμπιστευτήκαμε για να διοικήσετε την ΕΑΑΣ, το κατ’ εξοχήν όργανο που μας εκφράζει.
    Την επομένη των εκλογών, λοιπόν, και αφού γίνει γνωστό το νέο ΔΣ, καλό θα ήταν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να αφήσετε στην άκρη τα … «προσωπικά» και τις διαφωνίες, ώστε να μπορέσετε να συνεργαστείτε. Για αυτό θα σας ψηφίσουμε !
    Θέλουμε ΕΝΙΑΙΑ και αδιατάρακτη διοίκηση, και όχι ο καθένας να λέει, δυστυχώς δημοσίως κάποιες φορές, «το κοντό και το μακρύ» του.
    Δεν είναι σωστό, ούτε λογικό, σε κάθε διαφωνία, (που οπωσδήποτε θα υπάρξουν)  να αποστασιοποιούντα με αποχή ή και παραίτηση ακόμα, μέλη του ΔΣ, επειδή δεν μπορούν να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους ή επειδή δεν γίνεται «το δικό τους»
    Για αυτούς τους λογους, αλλά και για πολλούς άλλους που ξέρετε καλύτερα, καλά θα ήταν, μετά τις εκλογές και την ανάδειξη των πλειοψηφούντων, εάν κάποιοι διαπιστώσουν ότι η συνεργασία με τους υπόλοιπους θα είναι προβληματική, καλύτερα θα είναι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ από την αρχή ώστε να διευκολυνθεί το ΔΣ στην αναπλήρωσή τους απο τους επόμενους, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
    Ευελπιστώντας ότι τα παραπάνω θα σας προβληματίσουν, εύχομαι σε όλους σας, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
Ανδρέας Μελεζιάδης, Σχης (ΔΒ) εα.