Κυριακή 27 Μαΐου 2018

ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΑΞΕΩΣ 1967 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΤΑΞΕΩΣ 1967 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΡΕΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

   
Το υποσχεθήκαμε, και το κάναμε. Όπως είχαμε πεί πέρσι τον Μάϊο στην επετειακή μας συγκέντρωση για τα 50 χρόνια αποφοιτήσεώς μας από το ένδοξο 4ο Γυμνάσιο Αρρένων Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή που μας πέρασε, 25 Μαϊου, κάναμε την συνεστίασή μας, για να ξαναθυμηθούμε τα παλιά, για να ανανεώσουμε την γνωριμία μεταξύ ας, για να περάσουμε καλά με τις αναμνήσεις μας, βρε αδελφέ!
    Ο χώρος, ο ίδιος με τον περσινό, η ταβέρνα «ΨΑΡΟΥ» στην Στροφή Τριανδρίας, στην οποία πέρσι μείναμε απόλυτα ευχαριστημένοι, και για το λόγο αυτό, δεν κρίναμε σκόπιμο να την αλλάξουμε. Και φυσικά, δικαιωθήκαμε.
    Το ότι η φετεινή 25η Μαϊου «έπεσε» στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ίσως συνετέλεσε στην σχετικά μικρή προσέλευση των συμμαθητών, αφού κάποιοι από εμάς είχαν κάποιες άλλες υποχρεώσεις, που δεν τους επέτρεψαν να είναι μαζί μας.
    Για φέτος, δραστηριοποιηθήκαμε τρία άτομα, ο Νίκος, ο Λάζαρος και εγώ, και καταφέραμε να «εντοπίσουμε» περί τους 40 συμμαθητές. Ήρθαν οι 25, οι… «συνήθεις ύποπτοι» μπορώ να πώ, αφοί διαχρονικά δεν λείπουν από καμία εκδήλωσή μας. Υπήρξαν και 2-3 νέες παρουσίες, που μας προξένησαν πολύ ευχάριστη έκπληξη.
    Τι να λέμε τώρα…. Από τις 9 το βράδυ, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, φάγαμε ( με μέτρο έ;) ήπιαμε ( με περισσότερο μέτρο φυσικά…) καλαμπουρίσαμε, θυμηθήκαμε, γελάσαμε, ( αυτά, χωρίς μέτρο! ) και πιστεύω πως περάσαμε πολύ όμορφα. Η μουσική που ήταν… «στα κιλά μας» συνετέλεσε στην επιτυχία της εκδήλωσης.
    Φυσικά, βγάλαμε και τις σχετικές φωτογραφίες, που θα δείτε στο τέλος. Θα δείτε ακόμα και μια σχετική ανάρτηση του Μιχάλη Καμπέρογλου στα social media
    Αφού είπαμε πως δεν είναι απαραίτητο να περιμένουμε να ξαναβρεθούμε μετά από ένα ολόκληρο χρόνο, την τελευταία Παρασκευή του Μαϊου 2019, και σκεφτήκαμε μια νέα συνεστίαση περι το τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου, με συγκίνηση και χαρά αποχαιρετιστήκαμε, μέχρι την επόμενη συγκέντρωση.
Ανδρέας


Σήμερα τ'απόβραδο στο ραντεβού της μάζωξη συμμαθητών αποφοίτων του τέταρτου γυμνασίου Λύκειου Θεσσαλονίκης του 1967...παρευρέθηκαν 25 άτομα...... άνδρες γιατί τον καιρό του χθες αξέχαστες μέρες δεν ήταν μεικτά παρά... θηλέων και αρρένων.... Όλοι ηλικίας 6+9=15ετών....δήλωσαν την παρουσία τους με συναισθήματα Ανασαιμιά ανείπωτη αγάπης... μίλησαν Για Τα νιάτα τους Μνημοσύνης στιγμές απολογισμού εκλιπόντων...... γέλια ΧΑΜΌΓΕΛΟ χορός τραγούδι ανέκδοτα...... για τις περασμένες δεκαετίες των καλοστιγμών...' .ο Μπάμπης...ο Μιχάλης...ο Σταύρος.... ο Ξένος... ο Κώστας..... ο Λάζαρος... Σάκης... Δημήτρης... Γιώργος.... ο Ανδρέας μια χαρούμενη παρέα.... ύψωσαν τα ποτήρια μερικοί χόρεψαν μαζί με την ομάδα γυναικών στα διπλανά τραπέζια..... τα εδέσματα και το κρασί υπέροχα στην ταβέρνα Ψαρού και στο τέλος επιδόρπιο παγωτό..... πέρασαν όμορφα τη βραδιά μέθεξης... θύμισες διαφυγής κατέγραψαν με θέρμη την σημερινή καληνύχτα!!! τα παιδιά παππούδες τώρα με εγγόνια γράψανε... ονειροβάδισμα στον τρέχοντα χρόνο του Σήμερα...' ΚΑΛΟΣΤΙΓΜΈΣ!!!! ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ!!!! Με Αγάπη!!!
Μιχάλης Ι Καμπέρογλου©25/05/2018