Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΑΥ ΝΕΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ


   
Το τελευταίο δεκαήμερο, από 11 μέχρι 20 Ιουνίου 2019, πήγα για παραθερισμό στο ΚΑΑΥ Νέας Φωκαίας Χαλκιδικής. Με την γυναίκα μου, και τον Αντρίκο. Βλέπεις, τα σχολεία δεν είχαν κλείσει ακόμα, και δεν μπορούσε να έρθει και η Μελένια, παρά μόνο για τις 4 τελευταίες μέρες.
    Ο καιρός, και πάλι μας βοήθησε, αφού παρά τις προβλέψεις που υπήρχαν για άστατο, βροχές, μπουρίνια και άλλα παρεμφερή, μόνο μια ψιλή βροχούλα έπιασε ένα απόγευμα, και αυτό ήταν όλο…. Ως εκ τούτου ( που λένε οι γραμματιζούμενοι…. ) περάσαμε πολύ όμορφα, και συναντήσαμε και φίλους που είχαμε καιρό να δούμε….
    Παρατήρησα, πως στο ΚΑΑΥ υπάρχει συνεχής βελτίωση, σε όλους σχεδόν τους τομείς. Τα τμήματα δουλεύουν όλα υποδειγματικά ( εστιατόριο, μπάρ κτλ ) και το σύνολο του προσωπικού ήταν ευγενεστατο και πρόθυμο να εξυπηρετήσει ανα πάσα στιγμή. Αυτό φυσικά, αντανακλά στον Διοικητή ( για πρώτη φορά Συνταγματάρχη) και στο «πνεύμα Μονάδος» που ενέπνευσε στο προσωπικό του, αλλά και στις Μονάδες από όπου ήρθαν οι απεσπασμένοι οπλίτες, οι οποίες επέλεξαν άριστο προσωπικό να στείλουν, και όχι κάποιους που ήθελαν να «ξεφορτωθούν», όπως κατά κόρον γινόταν στο παρελθόν. Μόνο συγχαρητήρια αξιζουν σε όλους!
    Οι εργασίες ανακατασκευής ή συντηρήσεως των προβληματικών οικίσκων, προχώρησε πολύ καλά, με αποτέλεσμα το σύνολο σχεδόν των οικίσκων να έχει αποκατασταθεί, και ως εκ τούτου  την αύξηση των δυνατοτήτων παραθερισμού για τους εε και εα συναδέλφους.
    Η τάξη και η καθαριοτητα, ήταν σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεπτυγμένη. Όλα τα οικήματα που παραχωρούνται, από συντήρηση ήταν σε άριστη κατάσταση. Για όλα σχεδόν, μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω.
    Όμως, ( πάντα θα υπάρχει και κάποιο «όμως» ) υπάρχουν τομείς που πρέπει και μπορούν να βελτιωθούν. Άλλοι εύκολα, άλλοι δυσκολώτερα.
    Στους δύσκολους τομείς, μπορώ να καταγράψω την αποχέτευση κάποιων οικίσκων, από αυτούς που παραδόθηκαν πρόσφατα. Το αποχετευτικό δίκτυο, ιδιαίτερα στους μακρυνούς, είναι προβληματικό, και αυτό είναι εν γνώσει του ΚΑΑΥ. Το πρόβλημα θέλει δουλειά, και είμαι σίγουρος πως για την επόμενη παραθεριστική περίοδο του 2020 θα έχει επιλυθεί.
    Οι λεπτομέρειες τώρα, που ωστόσο δεν είναι ικανες να μειώσουν τις άριστες εντυπώσεις.
    Το πρόβλημα των εστιατορίων, όπου για να προλάβουν την «φούρια» στην αρχή, έχουν ήδη σερβίρει έτοιμα πιάτα με το «μενού» στις προθήκες, με αποτέλεσμα το φαγητό να έρχεται  κρύο. Και καλά, κάποια φαγητά τρώγονται κρύα, όμως κάποια άλλα ( γιουβέτσι, μακαρόνια, κτλ) ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ! Αυτό το πρόβλημα επιλύεται εύκολα, εφόσον διαπιστωθεί..  Και μια και γράφουμε για τα εστιατόρια, και επειδή τα μαγειρεία είναι μαζί, προσωπικά διατηρώ κάποιες αμφιβολίες για τις μαγειρικές ικανότητες του αρχιμάγειρα. Ίσως είναι και θέμα προσωπικού γούστου, αλλά κάποια φαγητά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.
    Καλά θα ήταν, να υπάρχει κάποιο πρόγραμμα στην προβολή των κινηματογραφικών ταινιών. Τώρα, μέχρι την τελευταία στιγμή, το ποια ταινία θα προβληθεί , είναι άγνωστο. Πάντα, αποτελεί έκπληξη…
    Όλα αυτά όμως , που τα χαρακτηρίζω σαν θέματα που μπορούν να επιλυθούν, δεν μειώνουν καθόλου την ΑΡΙΣΤΗ εικόνα του ΚΑΑΥ Νέας Φωκαίας, το προσωπικό του οποίου μας φιλοξένησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, και δίνω ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ σε όλους, όσους έχουν συμβάλλει στην άριστη ( και αισθητικά πλέον… ) εικόνα του ΚΑΑΥ. Αναμφισβήτητα, έχει πέσει πολλή δουλεια, και τα αποτελέσματα είναι φανερά.