Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017

ΚΑΛΩΣ ΜΑΣ ΗΡΘΕΣ! Και… ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ…..Ανδρέας Μελεζιάδης
    Έγινε επιτέλους και αυτή η περιβόητη «Επίσκεψη Ερντογάν» στην Ελλάδα… Ήρθε, είδε και έφυγε, αφού δεν μπορούσε να κάνει το Καισαρικό… «veni, vidi, vici».
    Η επίσκεψη, κατά τη γνώμη μου, δεν απέφερε τίποτα, αλλά ήταν πολύ επωφελής για την Ελλάδα διεθνώς, αφού για ακόμα μια φορά, εκφράστηκαν οι επιδιώξεις της Τουρκίας σε σχέση με την Ελλάδα, και μάλιστα όλες μαζί. Σε… «οικονομικό πακέτο»!
    Καλά, τι περίμενε από την επίσκεψη ο Τούρκος πρόεδρος; Να γίνουν δεκτές οι θέσεις του, που από χρόνια εκφράζονται, και που έχουν απορριφθεί ασυζητητί από όλες τις Ελληνικές κυβερνήσεις; Μάλλον το ήξερε και ο ίδιος, πως θα βρεί κλειστές πόρτες.
    Δεν θα ασχοληθώ με τον Ερντογάν, γιατί είναι γνωστός ο τρόπος που ενεργεί. Θα ασχοληθώ με τα «καθ’ ημάς» σε όλες τις πολιτειακές και κυβερνητικές βαθμίδες.
    Πολλά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που απάντησε άμεσα και κατάλληλα στο παραλήρημα του Ερντογάν. Ήταν μια απάντηση που ταίριαζε σε Έλληνα, ιδιαίτερα απέναντι σε Τούρκο. Δεν άφησε κανένα σημείο αναπάντητο. Αυτά θέλουμε από τους Ηγέτες μας, και όχι «σφάξε με Ερντογάν μου να αγιάσω» . Κατά την κοινή καθομιλούμενη, «του τα έχωσε χοντρά»!
    Αυτό όμως, που με εξέπληξε ευχάριστα, ήταν οι συζητήσεις και δηλώσεις του Πρωθυπουργού μας Αλέξη Τσίπρα! Και λέω «του Πρωθυπουργού μας» και το εννοώ. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας, έδωσε στον Τούρκο να καταλάβει, πως δεν περνάνε τα τερτίπια του. Εδώ είναι τα Βαλκάνια, δεν είναι παίξε – γέλασε, και ως γνωστόν η Τουρκία δεν ανήκει στα Βαλκάνια… Ούτε και στην Ευρώπη… Συγχαρητήρια λοιπόν και στον Πρωθυπουργό μας, για την στάση του απέναντι στον Ερντογάν.
    Η Ελληνική κακομοιρία όμως, φάνηκε και πάλι, στις δηλώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όλοι οι… αρχηγοί, βρήκαν σφάλματα και ψεγάδια σε όσα ελέχθησαν και σε όσα έγιναν. Δηλαδή, εκείνοι εάν ήταν στη θέση του Τσίπρα, τι θα έκαναν;;;;; Μήπως θα τον έδερναν κιόλας; ( τον Ερντογάν…) Ο καθένας τους, έλεγε το κοντό και το μακρύ του, θέλοντας να μειώσει την Εθνική στάση της κυβέρνησης. Μέχρι και το… «παιντί» ( ο ΓΑΠ, ντέ… ) μίλησε! Το τι είπε και αυτός, είναι ανάξιο να αναφερθεί. Ενώ όλοι τους έπρεπε να δώσουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση για τον χειρισμό του θέματος, αφού στην ουσία ελπίζω πως συμφωνούν, αυτοί συνεχίζουν τον πετροπόλεμο, χωρίς όμως πέτρες, αφού αυτή τη φορά δεν έχουν! Η στάση όλων τους, θυμίζει τα ανέκδοτα για τη διαρκή στάση όλων των αντιπολιτεύσεων στην Ελλάδα, έναντι όλων των κυβερνήσεων…. Γιατί τι άλλο μπορούν να πούν εκτός από το ότι θα έλεγαν τα ίδια πράγματα στον Ερντογάν, αλλά…. με άλλα λόγια!
    Η ουσία πάντως της όλης υποθέσεως, είναι πως εμείς, που ψάχνουμε κάποια σπίθα ελπίδας, μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι για την στάση τόσο του Προέδρου μας, όσο και της Ελληνικής Κυβερνήσεως.
Ανδρέας